Cap de Setmana Ibèric, 3 i 4 d’octubre

Com cada any pel primer cap de setmana d’octubre es presenta una gran oportunitat per conèixer com era la gent de les nostres terres fa 2.200 anys. El Cap de Setmana Ibèric és l’esdeveniment anual de la Ruta dels Ibers més important i que atrau més visitants als jaciments ibèrics de tot Catalunya. Es tracta d’una festa que retorna a la vida els vestigis de fa més de 2.000 anys, oferint un gran ventall d’activitats al voltant de la cultura ibèrica. A la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca podreu gaudir de visites guiades, tallers, gastronomia i exposicions durant tot el cap de setmana.

Tots els anys s’escull un tema sobre el qual se centrarà aquesta gran festa. Aquest 20è Cap de Setmana Ibèric es dedicarà a mostrar com la societat ibèrica aprofitava els recursos naturals per qüestions de la vida quotidiana.

DISSABTE 3 

D’11 a 14 h. Visites guiades a càrrec d’arqueòlegs/es i guies de la Fortalesa.

13 h. Exposició comentada i tallers: «Plantes, roques i animals: l’explotació dels recursos de l’entorn a la Fortalesa d’Els Vilars». Servei de bar. El «Celler Els Vilars» oferirà una copa de vi.

DIUMENGE 4 

De 10 a 13 h. Visites guiades a càrrec d’arqueòlegs/es i guies de la Fortalesa. Exposició comentada: «Plantes, roques i animals: l’explotació dels recursos de l’entorn a la Fortalesa d’Els Vilars».

12 h. Presentació de l’exposició fotogràfica: «Destrosses, imatges i lliçons de l’aigua. De la rubinada del Dana al Glòria (2019-2020)». La mostra, fotografies i vídeos gravats amb drons, es podrà veure durant el mes d’octubre a Sala República, Arbeca.

L’exposició, fotografies i vídeos enregistrats amb drons es podrà veure durant el mes d’octubre a Sala República, Arbeca.

13 h. Presentació d’un menú de l’època dels ibers a càrrec del restaurant la Placeta. Degustació de vins i licors locals de celler Vinya Vilars i Cooperativa Tres Cadires

Organitzen: Associació Amics de Vilars, Ajuntament d’Arbeca i Grup Investigació Prehistòrica, UdL

La programació pot veure’s alterada

Activitats en altres jaciments ibèrics de Catalunya