La floració dels ametllers

Cada febrer els ametllers ens anuncien l’arribada del bon temps a Catalunya; és la seva manera de dir-nos que l’esclat de color i olors de la primavera ja és aquí.

Entre tots els arbres fruiters que treuen flor a Catalunya, l’ametller és l’única espècie típicament mediterrània i la primera en treure flor cada temporada.

Arbeca és una de les millors zones del país per gaudir de l’espectacularitat de la floració de l’ametller. La bellesa del paisatge arbequí rau en les grans extensions d’ametllers, que a banda d’agradar-nos la vista amb les seves flors blanques i rosades, tenen un punt fantasiós gràcies a les formes dels troncs i branques, són ametllers centenaris cuidats generació rere generació.

Quan hom es troba al bell mig d’un camp d’ametllers a Arbeca té la sensació de ser en mig d’un gran bosc florit, aquesta sensació no es percep de la mateixa manera als camps d’arbres fruiters de regadiu com el presseguer, el cirerer, la perera o la pomera, ja que la distribució dels arbres (rengs) és amuntegada i més homogènia, aprofitant fins el darrer pam de terra.

Quan arriba l’hora daurada, la posta de sol, la màgia de la floració arbequina es multiplica. La situació geogràfica dels camps d’ametllers arbequins, en un petit altiplà que precedeix la gran plana d’Urgell, fa que el sol sembla que vulgui fondre’s entre les arrels dels arbres, formant una efecte visual únic però efímer.

Si decidiu visitar-nos us recomanem passejar per les partides del Pla de la Floresta, el Pla de les Alzines, el Pla de Castellots i el Pla de les Borges. S’hi accedeix pel camí pavimentat que uneix Arbeca amb la Floresta.

PROPERES EXPERIÈNCIES

26 DE FEBRER. POSTA DE SOL ENTRE AMETLLERS FLORITS. Us proposem gaudir de la màgia de la posta de sol entre ametllers florits a través de diverses activitats.

  • Sessió de ioga entre ametlles en flor: L’activitat començarà a les 17.15 h, a la zona d’ametllers florits, i cal fer inscripció prèvia AQUÍ. El preu de l’activitat és de 2€. Les places són limitades.
  • Degustació de productes i DJ Adam Lay: L’activitat, gratuïta i oberta a tothom, es durà a terme a la zona d’ametllers florits i començarà a les 18.15 h. Hi haurà degustació de productes de proximitat amb la presència de productors locals i música amb Dj Adam Lay a la zona Chill Out. El preu dels tiquets de degustació serà d’1€ i 3€.

 

Us animem a compartir amb nosaltres (@arbecaturisme a Instagram) les vostres fotografies a través de l’etiqueta #ArbecaEnFlor.